On-site optimizacija spletnih strani

izdelava spletnih strani WordPressOn-site optimizacija (on-site SEO) je metoda, ki lahko vaši spletni strani pomaga do tega, da bo na spletu bolj vidna in jo bo zato obiskalo več ljudi oziroma več spletnih obiskovalcev. Gre v osnovi za to, da je treba spletno stran optimizirati, v kolikor želimo, da jo algoritmi spletnih iskalnikov sploh lahko najdejo. Ko namreč na splet postavimo novo spletno stran, moramo poskrbeti še za to, da jo bodo lahko uporabniki našli na čim bolj enostaven način. To pa ni le z vpisovanjem url naslova v ukazno vrstico, ampak prav preko spletnih iskalnikov.

Ko uporabnik v iskalnik vpiše ime naše spletne strani ali ime našega podjetja, mora med zadetki zagledati tudi našo spletno stran oziroma povezavo do nje. Za to poskrbi on-site optimizacija, pri kateri gre za to, da se vse na spletni strani prilagodi algoritmom iskalnikom – pa naj si bodo to url naslovi, vsebina, fotografije in opis fotografij ali sama struktura strani. Misliti je treba prav na vse ravni spletne strani, če hočemo, da bo on-site optimizacija uspešna in da bomo z njo dosegli takšne rezultate, kot želimo.

uspešnost spletne straniPrav tako pa lahko z njo poskrbimo za to, da nas spletni uporabniki lahko najdejo tudi s pomočjo različnih drugih ključnih besed, ki so povezane z našo dejavnostjo, storitvami ali izdelki. Katere ključne besede so to, je odvisno od tega, s čim se ukvarjamo. Če imamo recimo spletno trgovino s čevlji, zagotovo želimo, da našo spletno trgovino najde vsak, ki v iskalnik vpiše novi čevlji, kje kupiti čevlje, ženski čevlji in podobne ključne besede oziroma besedne zveze.

 

V kolikor bi radi, da bi tudi vašo spletno stran našlo čim več obiskovalcev svetovnega spleta, potem nikar ne pozabite tudi na SEO: dandanes se tega na srečo zaveda vse več lastnikov spletnih strani, saj gre za metodo, ki vam lahko zelo pomaga k večji vidnosti na spletu. Zavedati se morate namreč, da je na spletu na tisoče in tisoče različnih spletnih strani, zato morate za uspeh vaše spletne strani izkoristiti prav vse metode, ki obstajajo – pa naj si bo to SEO, spletno oglaševanje, digitalni marketing, prisotnost na družbenih omrežjih ali kaj drugega.

Read Also