Izdelava spletne trgovine – kakšna je cena?

izdelava spletnih trgovinIzdelava spletne trgovine je zagotovo zelo pomemben korak prav za vsakogar, ki želi svoje izdelke prodajati na spletu. Četudi morda trgovino na spletu že imate, jo je na vsake nekaj let pametno posodobiti in prenoviti, tako da bo ta čim bolj v koraku s časom. Enako pa je pomembno, če se tega posla lotevate prvič. Dobro izdelana trgovina je namreč ključna zadeva pri tem, da boste lahko na spletu uspešno poslovali, pritegnili čim več kupcev in prodali čim več izdelkov.

Koliko izdelkov boste prodajali?

Kako bo potekala izdelava spletne trgovine, je v prvi vrsti odvisno od tega, za kakšno trgovino gre, kakšne izdelke boste v njej prodajali in koliko jih bo. Če bo v njej kupcem na voljo zelo veliko izdelkov, bo tudi zasnova bolj kompleksna, zaradi tega pa boste zanjo morali odšteti nekoliko več denarja.

Katere načine plačila želite ponuditi kupcem?

Ena od pomembnih stvari, na katero je treba pomisliti pri zasnovi trgovine, je tudi to, kakšne načine plačila boste ponujali kupcem. Kupci so zelo raznoliki, nekateri prisegajo na kreditne kartice, drugi imajo raje plačilo po povzetju ali kakšen drug način plačila. Prav zato je zelo pomembno, da jim ponudite čim več različnih možnosti, saj tudi to vpliva na to, da se bodo kupci lažje odločili za nakup prav pri vas. To, koliko različnih možnosti plačila boste ponujali strankam, pa vpliva tudi na ceno izdelave.

izdelava logotipa za podjetjePotrebujete tudi logotip, fotografije, opise izdelkov in še kaj?

Izdelava spletne trgovine pa ne vključuje zgolj same programske kode spletne strani, ampak tudi vse ostalo – vnos izdelkov v trgovino, njihovih fotografij, opisov itd. Prav tako lahko oblikovalec spletne strani poskrbi tudi za nov logotip, če tega še nimate oziroma če se dosedanji logotip ne sklada povsem z novo grafično podobo. Zato je cena izdelave vsekakor odvisna tudi od tega, kaj vse je vanjo vključeno – zaradi tega pred odločitvijo za določenega ponudnika zahtevajte točno specificirano ponudbo oziroma se pogovorite prav o vseh možnostih, ki vam jih ponuja ponudnik.

 

Read Also