Kvalitetna izdelava spletne strani

Kvalitetna izdelava spletne strani se začne že pri samem načrtovanju. Pred začetkom dela je namreč treba temeljito razmisliti o zahtevah in željah naročnika, pa tudi o zahtevah tržišča. Uspešna stran je namreč lahko le tista, ki je prilagojena ljudem, ki jo bodo uporabljali, zato je treba premisliti, kdo bodo njeni uporabniki in kako poskrbeti za to, da bodo z njo zadovoljni in da bo stran tako služila svojemu namenu.

Spletna stran po meri uporabnikov

izdelava spletne straniUporabniška izkušnja je bistvenega pomena, kar mora upoštevati tudi kvalitetna izdelava spletne strani. Zaradi tega pri njej sodelujejo različni strokovnjaki, ki vnaprej premislijo tudi to, kako stran čim bolj približati uporabnikom in njeno uporabo narediti čim bolj prijazno zanje. To vključuje tako čisto osnovne tehnične zahteve, kot so hitro nalaganje in delovanje, kot dober dizajn, ki je ne le všečen, ampak tudi funkcionalen. To uporabniku omogoča, da se lažje znajde na strani in jo tako tudi z večjim veseljem uporablja. To je zelo pomembno, saj dobra uporabniška izkušnja:

  • uporabnika zadrži na strani dalj časa,
  • poskrbi, da si uporabnik bolje zapomni neko stran, kar pomeni, da jo bo morda v prihodnje še kdaj obiskal, komu priporočil itd.,
  • uporabnika prepriča, da večkrat in raje obišče neko spletno stran,
  • omogoča, da boste uporabnika lažje prepričali v nakup ali v to, da stopi v stik z vami,
  • poskrbi za to, da bo uporabnik bolj verjetno zaključil nakup in da ne bo zapustil strani sredi nakupnega procesa.

Uporabniška izkušnja je zelo pomembna tudi v spletnih trgovinah

izdelava spletne trgovineKvalitetna izdelava spletnih strani mora tako nujno upoštevati tudi uporabniško izkušnjo, enako pa velja za spletne trgovine. Zavedati se je treba, da je konkurenca na spletu zelo velika, zato je treba narediti vse, kar je v vaši moči, da uporabnika prepričate v nakup prav pri vas in ne kje drugje. Do neke mere ga v to lahko prepričate s prijaznimi in dostopnimi cenami, a tudi te ne odtehtajo dolgotrajnega nakupnega procesa. V današnjih časih namreč uporabniki radi nakupujejo na čim bolj enostaven način in s čim manj truda, zato je pomembno, da jim to tudi omogočite. Če želite, da bi bilo v vaši spletni trgovini opravljeno čim več nakupov, je zato zelo pomembno, kako je ta zasnovana.

Read Also