Zakaj WordPress za vašo spletno stran?

Zakaj wordpress za vaso spletno stran - Positive Studio

25 Mar Zakaj WordPress za vašo spletno stran?

WordPress je zasnovan kot platforma za blogerje, ampak njegov razvoj in trenutni status pokazujeta, da je veliko več od tega, kompletni CMS z vsemi funkcijami.

Avtorji WordPress-a ga imenujejo fenomenalna platforma za objavljanje vsebine s poudarkom na videzu, spletnih standardih in uporabnosti. Zelo dobro organizirana in napisana koda omogoča uporabnikom WordPress-a, da lahko dodajajo vsebino na svojo spletno stran.

Nekaj razlogov, zakaj je WordPress najboljša platforma, na kateri lahko temelji vaš posel:

1. Je brezplačen

WordPress je dostopen z vsemi dodatki popolnoma brezplačno. Stranke lahko same postavijo WordPress v vsakem trenutku.

2. Odprtokodni sistem

odprtokodni sistem - WordPress
To pomeni, da so ga naredili navadni ljudje s kombiniranjem svojih znanj. Zaradi tega lahko tudi vi sami dodate vaše znanje tej formuli in izboljšate WordPress.

3. Je zelo močen

močan  CMS sistem - wordpress

Zelo je znajdljiv. Medtem, ko sam nudi zelo veliko število naprednih funkcij, se njegova uporabnost lahko množi z uporabljanjem dodatkov, ki jih je danes vse več. V vsakem trenutku lahko menjate HTML in CSS, torej videz spletne strani po vaši želji.

4. Je enostaven

enostaven je
Četudi ima veliko število naprednih funkcij, omogoča tudi dodajanje gradiva in upravljanje z vašo spletno stran na zelo enostaven način. Vsaka opcija govori sama zase, nadzorna plošča pa je zelo enostavna in prijetna za delo. Lahko dodate nov tekst ali sliko z dvema klikoma.

5. Je aktiven

Je aktiven - WordPress
Glede na to, da WordPress delajo ravno tisti, ki ga uporabljajo, se redno obnavlja in sicer na vsakih par mesecev. Nove verzije prinašajo bolj varen, bolj stabilen in bolj enostaven WordPress. Če želite novo funkcijo, samo zaprosite. Če jo namreč zahteva dovolj ljudi, bo najverjetneje tudi omogočena.

6. Je širok

Je nadgradljiv - WordPress

Omenili smo že dodatke. To so deli kode, ki jih dodajate na svoj WordPress, da bi omogočili dodatne funkcije.  Ampak to ni vse!  Obstaja ogromna baza z temami za WordPress. To torej predstavlja celoten videz spletne strani. Tudi sam uporabnik lahko spreminja videz spletne strani s samo nekaj kliki.

7. Dolgotrajen

dolgo traja - WordPress
Velikokrat brezplačne rešitve niso dologotrajne, ker uporabniki z različnimi željami pritiskajo na avtorje. WordPress neprestano raste od leta 2003 in še vedno je na prvem mestu, ko gre za  CMS sisteme. V njegovem razvoju sodeluje veliko ljudi in to je pokazatelj, da bo še dolgo trajal.

WordPress proti celemu svetu?

wordpress proti ostanku sveta

WordPress je v mnogih stvareh bolj napreden od svoje konkurence, kot so Blogger, Drupal, Joomla ali Typepad.

WordPress je boljši, ker ste vi lastnik svojih WordPress blogov, lastnik Bloggerja pa je Google. To pomeni, da vas lahko zbrišejo, če želijo. Ne morete dobiti svoje domene, če ne plačate. Drupal  je močno CMS orodje, ampak potrebujete še poznavanje PHP-ja in ostalih jezikov, da bi izkoristili njegovo moč, ki je usmerjena na strokovnjake. Typepad stane med 8 in 88 dolarjev mesečno, ni odprtokodni sistem in to je osnovna pomankljivost v primerjavi z WordPress-om.

Joomla CMS velikokrat primerjajo z WordPress-om, ampak kadar je vprašanje uporabniški interface, je WordPress veliko boljši. Z Joomlo je včasih potrebno med 6-10 klikov, da postavite sliko na splet, pri WordPress-u pa samo 2 klika.

Ni prispevkov.

Objavi komentar