Napake, ki bodo škodovale vašemu spletnemu mestu!

19 Mar Napake, ki bodo škodovale vašemu spletnemu mestu!

Napake, ki bodo škodovale vašemu spletnemu mestu!

Trenutno je na vašem spletnem mestu morda 7 napak, ki drastično zmanjšujejo obiskanost oziroma prodajo vaše spletne strani. Na srečo obstaja mnogo raziskav o tem, kako ljudje danes pregledujejo spletne strani in rezulati teh študij so sedaj na voljo tudi vam, kar vam lahko pomaga pri oblikovanju vašega spletnega mesta. Videli boste, da lahko na videz majhne stvari naredijo velike probleme na vaši spletni strani in imajo velik vpliv na to, kako vaše podjetje napreduje. Preglejmo skupaj rezultate raziskav:

1) Ni poudarka v naslovih

Za to so velikokrat krivi oblikovalci. Po podatkih v študijah, so naslovi najbolj gledana stvar na katerikoli strani, še bolj kot privlačna slika! Tukaj je nekaj zanimivih statistik o tem, kakšno moč imajo naslovi:

-Ljudje bodo skoraj takoj opazili naslove, veliko hitreje kot slike.
-Ljudje preletijo le prvih nekaj besed v naslovu, da se odločijo, ali se bodo umaknili ali ostali na spletni strani.
-Vaš nalov ima časa okoli 1 sekundo, da ujame pozornost obiskovalca, preden se ta odloči, da gre naprej.

Zakaj je to pomembno: Ker uničujete svojo prodajo, če glavne strani na vašem spletnem mestu nimajo velikega naslova, ki pove strankam, kaj je namen te strani. To je posebej pomembno na vaši » Domov« strani. Ampak to še ni konec! Jasne in natančne naslove je potrebno postaviti tudi na drugih straneh, ki sledijo.

2) Počasno nalaganje strani

V skladu z analizo, ki jo je izvedla ekipa Microsoft Bing, je hitrost strani velik dejavnik pri številnih pomembnih statističnih podatkih. Manj kot 2-sekundna zakasnitev v odzivnosti strani bo zmanjšala zadovoljstvo uporabnikov za 3,8%, prihodek na uporabnika bo manjši za 4,3% in kliki na vašo stran se bodo zmanjšali za 4,4%. Uporabniki so danes zaradi tempa življena nestrpni in zaradi počasnega nakladanja spletne strani res ne boste dobili pritožbe na vaš naslov. Cena, ki jo boste plačali, bo izguba dobička, ker se stranki, ki je nekaj potrebovala, ni dalo čakati.

3) Stran ni oblikovana na podlagi obrazca branja

Obrasci branja - Positive Studio

Analiza študije o obrascih branja

Glede na to, kako beremo, bomo brskali po spletni strani, ker je večina spletnih strani sestavljena iz pisane vsebine. Z raziskavo vseh mogočih strani, od blogov do iskalnikov, so ugotovili, da najraje brskamo v F-vzorcu, ki je v veliki meri usmerjen na levo stran zaslona. Glede na isto študijo, mnogi uporabniki spleta namenijo večino svoje pozornosti levi strani spletne strani, kar 69% časa.

4) Nejasna navigacija

Nekatera podjetja preprosto nimajo narejene navigacije tako kot je treba. Morda so na napačnem mestu, imajo preveč splošno strukturo ali pa vsebujejo preveč možnosti in linkov. Glede na statistiko več kot 70% uporabnikov na spletni strani uporablja povezavo na klik, ne pa možnosti iskanja v iskalniku. Prepričajte se, da je navigacija na vašem spletnem mestu na območju, kjer jo ljudje pričakujejo, da je očitna in omogoča jasno komunikacijo ter da vsebuje dovolj povezav za krmarjenje na pomembne dele spletnega mesta, toda ne pretiravajte.

5) Nečitljiva tipografija

Tipografija spletnih straniTo se morda zdi pretirano, vendar verjemite, da ni. Tipografija zelo vpliva na uporabniško izkušnjo in če vaša ni pravilno nastavljena, lahko izgubite stranke. Glede na študijo o branju, ima tipografija enega od največjih vplivov na bralno razumevanje, ko gre za besedilo na spletu. Če obiskovalcem ni všeč, kako je vaša vsebina oblikovana, vas o tem ne bodo obvestili, ampak bodo samo zapustili stran.

Zdaj ste vi na vrsti!
Preglejte vašo spletno stran že danes in odpravite napake, ki lahko škodijo vašemu spletnemu mestu!

Ni prispevkov.

Objavi komentar